2202.2022

I dag, 22.02.2022, er det 25 år siden «barnet» ble døpt til MOT. Takk til Ski-VM Trondheim ‘97 og Grete Ingeborg Nykkelmo for tilretteleggelse for at det ble en unik markedsføring.

Selve fødselen var 3 år tidligere. Johann Olav Koss sa umiddelbart ja til å bli med. Sigrun Vårvik har vært uunnværlig. Begge var med fra dag 1. Uten de to hadde ikke MOT eksistert.

Takk til Bjørge Stensbøl som var tilrettelegger for at vi lyktes med oppstarten. Møtet på Olympiatoppen 13. april 1994 ble startskuddet til MOT (MOT Foundation).

Takk til toppidrettsutøverne som bidro til suksessen fra 1994. Kallenavnet den første tiden var Norske Toppidrettsutøvere mot Narkotika. Finn Olderøien skapte MOT-logoen våren ‘96.

Takk til Tollvesenet for avgjørende velvilje. Fra mars ‘94 lot de meg få bruke mer enn 50% av arbeidstiden til folkemøter, foredrag og skolebesøk, og utvikling av MOT. Takk til tidligere tollerkollegaer for tilretteleggelse og støtte med kalenderprosjektet.

Takk til fotballspillerne som spiller med MOT for 26. år på rad i 2022-sesongen. Geir Solstads entusiasme for MOT i september ‘96 er årsaken til at «MOT på ryggen til fotballspillere» ble en virkelighet.

TAKK til de mange unike MOT-coachene og MOTs kommuner, skoler, ledere og medarbeidere.

1000 TAKK til alle som har vært med på å finansiere MOT og spre MOT globalt. En spesiell takk til Gjensidigestiftelsen, Reitan & Reitan Retail.

TUSEN TAKK TIL UNGDOMMEN!

MOT hadde aldri lyktes uten at ungdommene har trykket MOT til sitt bryst. Suksessen har vært den connection som skapes mellom MOT-verdiene og ungdoms hjerter, og at ungdom bruker MOT på sin måte.

Takket være min nedtur i OL fikk jeg lyst til å gjøre noe annet. Ideen oppstod. På det tidspunktet drømte jeg ikke om at MOT skulle bli så stort. MOT var jo ingenting i februar ‘94. Det var ingen som etterspurte det MOT tilbyr. Vi fant nøkkelen til noe som de unge trengte, men som de selv ikke visste at de trengte. Vi skapte et behov og en ny bransje. I dag er MOT en av Norges viktigste og mest rendyrkede merkevarer for ungdom og i tillegg spredt til 4 verdensdeler. Virkeligheten ble større enn drømmen. En nedtur ble til en opptur.

I dag avsluttet Sigrun som ANSATT i MOT. Jeg avsluttet som leder og entreprenør for ett år siden. I 2021 skrev jeg MOT-boka «Robusthetens kraft» + at jeg var medskaper og interimleder for DRIVE Norge. 1. mars starter Sigrun og jeg en ny reise.

TUSEN TAKK til de titusener inspirasjonskildene vi har delt MOT-reisen med gjennom 28 år.

Selv om vi har avsluttet MOT-lederskapet vil vi fortsatt bidra som «Founding Father & Mother of MOT» når vi har mulighet, og er ønsket. MOT er som vårt tredje barn, og vår fremtidsdrøm er at millioner av ungdom i verden får MOT, og at MOT blir ett Global Top Brand.

MOT har organisasjoner i 6 land. Alle markerer sine fødselsdager. MOT Norge markerer sin 22.02.

GRATULERER MED DAGEN!