Han var viktig for mitt lederskap

Hvorfor har Nils Arne vært viktig for MOTs og mitt lederskap og entreprenørskap?

Trenerlegenden ble gravlagt i Orkdal kirke i dag, i samme kirke som jeg ble døpt. Med en mor, mormor og morfar fra Orkland har jeg vokst opp med praten rundt Nils Arne Eggen så lenge jeg kan huske. Det gir noen ekstra følelser og tanker i dag. Også fordi jeg vet at jeg ikke ville ha lyktes på samme måte med MOTs lederskap og entreprenørskap uten Nils Arne som inspirasjon.

Da vi i 1994 startet MOT var Nils Arne og RBK godt i gang med sin suksess. RBK vant Eliteserien 13 sesonger på rad fra 1992 til 2004, og da Mesterliga-suksessen startet i 1995 var det bare å «se og lære».

NOE av det jeg tok med meg fra Nils Arne er dette: Forsterk det positive. Åpenhet. Mulighetsfokus. Fasthet. Identitet og langsiktighet. Del suksessen med andre. Sterk kultur med mye glede. Vær tydelig på virksomhetens retning. Still krav. Tør å ta upopulære beslutninger. Desto mer du lykkes, desto viktigere blir måten du lykkes på.

Samme år som startskuddet for MOT, begynte også Erik Hoftun i RBK. Han og Roar Strand er Norges to mestvinnende fotballspillere. Erik ble i 6 år kåret til årets forsvarsspiller. Erik var en klippe både i RBK og MOT, og han var i mange år både MOT-coach og markedssjef. Erik snakket alltid varmt om Nils Arne og den måten han lot Erik få mulighet til å lykkes på egne premisser. Han sa at Nils Arne «kjeftet mye», men også ofte delte ut varme klemmer. Erik verdsatte hans tankegang og kommunikasjon: «Nå skal du vise meg det du kan, og ikke det du ikke kan.»

Nils Arne praktiserte tøff kjærlighet. Han holdt spillerne på tå hev, samtidig som han var snill og ønsket hver enkelt det beste. Denne tosidigheten skapte unike prestasjonsgrupper og resultater.

Nils Arne var en manager som fungerte som virksomhetens navigasjonsinstrument. Han var et symbol på at det å gjenskape suksess krever en manager som har virksomhetens identitet i ryggmargen. Tydelig identitet og sterk kultur er avgjørende for suksess og langsiktige prestasjoner.

Nils Arne tok vare på mulighetene, helheten og fremtiden. Han var tydelig på retningen, systemet og rammene. Han var streng og snill. Det å være snill er ikke det samme som overdreven omsorg og å være ettergivende. Det å være snill er ikke det samme som å si JA til alt. Du kan være veldig snill, men allikevel kan du som leder ta sterk avstand fra en retning du mener er mismatch med virksomhetens helhet og fremtid.

Nils Arnes folkelighet, entusiasme og energi skapte glede. I RBKs storhetsperiode hadde familien Vårvik sesongkort på Lerkendal. Åtte faste plasser hvert år. Årets høydepunkt var Champions League-hymnen på kalde høst- og vinterkvelder.

Tusen takk til Nils Arne for all lærdom og inspirasjon. Tusen takk for alle de uforglemmelige minnene og opplevelsene du skapte for oss og mange tusen mennesker. 

Hans angrepsvillige og morsomme fotball gjorde dette til mer enn god sport. Nils Arne og hans prestasjonsgrupper skapte opplevelser og folkefest år etter år.

Atle 28/1-22