23. mars 2019

MOT World Summit i Thailand.

Hovedutviklingen er ferdig.

På dette tidspunktet hadde jeg nesten hver morgen i 25 år spekulert på hvordan vi kunne heve MOT enda et hakk og utvikle MOT til å bli enda mer unik.

Alt kunne bli bedre. Alt kunne henge mer sammen.

Det jeg var fornøyd med når jeg la meg om kvelden, var jeg sjelden fornøyd med etter å ha sovet en natt på det.

Millimeter-fokuset og evighetsperspektivet ble nesten en besettelse.

Det å stå på scenen i Thailand 23. mars 2019 foran fem landledelser, og presentere en oppskrift som jeg hadde flikket på kontinuerlig siden 1994, var helt ubeskrivelig:

«Ferdigferdig blir det aldri, men i dag er det første gang siden ideen at jeg sier at det grunnleggende rammeverket er ferdig.

Det tok 25 år før jeg ble fornøyd nok med «MOTs Helhetlige System». MOT skal alltid være dynamisk, men i de neste 12 årene er det viktig at forbedringsarbeidet gjøres innenfor denne rammen.

I den neste perioden er det viktig å prioritere GJENNOMFØRING mer enn prosesser. Nå er oppskriften og rammeverket bra nok. Nå må vi spre det.

De neste 12 årene bør handle om VEKST nasjonalt og internasjonalt – og FREMRAGENDE IMPLEMENTERING av dagens programmer, konsept og merkevareprofil.»

Jeg var stolt, glad og rørt. Oppskriften var blitt supertydelig. Jeg visste at kvaliteten på rammeverket var supersterk. Aldri før hadde MOT hatt et tydeligere uttrykk og produkt. MOT-programmene var grundig uttestet og gjennomprøvd, både gjennom de beste MOT-coachene og meg selv. De siste 25 årene hadde jeg selv hatt 3000 timer og 1500 MOT-økter i klasserommet. Jeg hadde kjent på kroppen hva som ga ungdom best opplevelse. Jeg visste hva som ga best effekt på det vi ønsket å ha effekt på.

For første gang kjente jeg på at det var «greit og innenfor» å overlevere konseptet til andre.

For første gang var jeg trygg på at MOT kunne spres på en kvalitetssterk måte til hele verden. For første gang var det mulig for MOT å rendyrke fokus på gjennomføring av det eksisterende.

Det viktigste nå var de riktige menneskene – med konseptforståelse og konseptlojalitet – med riktig opplæring – med riktig korrigering.