Om Atle Vårvik

MANNEN BAK MOT

Atle Vårvik er grunnleggeren og skaperen av MOT og var MOTs leder og entreprenør i perioden 1994-2021.

Atle har gjennom sitt lederskap og entreprenørskap over 27 år bygd opp MOT fra ingenting i 1994 til at det i dag er en av Norges mest viktige og verdifulle merkevarer for ungdom. MOT er et rendyrket ungdomsbrand som målgruppen selv ikke visste den trengte.

I sin dobbeltrolle som leder og entreprenør – sammen med tusenvis av dyktige medarbeidere – skapte han MOT og spredte MOT til fire verdensdeler.

Han startet MOT før markedet visste om behovet. Hans pågangsmot, menneskelige forståelse og kompetanse innen merkevarebygging, entreprenørskap og lederskap har vært avgjørende for suksessen.

I sitt lederskap og entreprenørskap av MOT har han tenkt originalt og annerledes, skapt en tydelig ramme, bygd en identitet med integritet, utviklet et helhetlig system, jobbet i forkant, vært presis i målsetningene og rendyrket detaljene i konseptet og merkevareprofilen.

Riktig visjon, riktig action og mange riktige detaljer satt inn i en riktig totalitet har vært avgjørende for MOT sin suksess.

MOT er et inspirerende og bærekraftig system som utvikler inkluderende skolekulturer og ungdoms robusthet, bevissthet og mot, som igjen fremmer varmere og tryggere samfunn.

Les mer om MOT her>

Atle er også medskaper av DRIVE. Medskaper-rollen har vært å utvikle en DRIVE-filosofi og et DRIVE-konsept som fremmer fredeligere samfunn gjennom å gi positiv drive og inspirasjon til de unge som har det vanskeligst.

MOT og DRIVE utfyller hverandre. Les mer her>

Atle leder fortsatt en sosial entreprenør. Sammen med sin kone Sigrun Vårvik driver han non-profitt selskapet MestringsMentor. Les mer om MestringsMentor her>

Bakgrunn

Atle har erfaring som lederutvikler for næringsliv, toppidrett og det offentlige. Han har coachingkompetanse, både som utviklingspartner for andre ledere og gjennom å ha skapt og bygd suksessfulle virksomheter.

Atle har kompetanse innen merkevarebygging, entreprenørskap, verdibasert ledelse og implementering av gode verdier i samfunnet.

Han har kompetanse på å hjelpe virksomheter med å utvikle sterk kultur, tydelig identitet og effektive gjennomføringsstrukturer.

Utvikling og formidling har gått hånd i hånd i Atles liv, og han har siden sin ungdom drevet research på hvordan bygge mennesker og gode kulturer, hvorfor kriminalitet og hvorfor ødelegger noen mennesker sine egne liv, andres liv og samfunnet.

Atle er tidligere toppidrettsutøver, norgesmester og olympisk deltager. I 1994 sjokkerte han en hel skøyteverden med den innovative og aerodynamiske «Donald-drakten».

Han har siden 1977 utviklet det som i dag er MOT-filosofien. Det er en livsfilosofi som er tidløs og universell, med anvendelige verktøy, med formål å styrke robusthet, bevissthet og mot.

Han har siden 1979 erfart og observert hvor stor betydning rollemodeller har for mennesker.

Siden 1991 har Atle utviklet løsninger, organiseringer og bærekraftige systemer som forebygger sosiale samfunnsproblemer og som styrker menneskers livskvalitet.

I 2014 fikk han Reitangruppens pris – Årets Ladejarl – for verdibasert ledelse internasjonalt.

I 2015 fikk Atle Vårvik Idrettsgallaens hederspris for å bygge gode verdier i samfunnet.

«Der Atle vier oppmerksomheten sin, blomstrer samfunnet ❤️💪🏽»

Marco Elsafadi

Det er én grunn til suksessen, og det er Atle Vårvik! Bjørge Stensbøl, tidligere toppidrettssjef i Olympiatoppen

Det er aldri tvil hos de Atle fungerer sammen med om hva målet er. Han er veldig lojal overfor den oppgaven han har. Han svikter aldri. Edvard Befring – Professor i spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo

Atle Vårvik utøver effektiv ledelse basert på verdier, og hans organisasjon skaper målbare resultater. Som leder er han en kulturarkitekt med unik formidlerevne, god filosofi og teft. Odd Reitan, Reitan AS

Han ser deg for den du er. Han er flink til å finne dine godføtter. Han viser at du betyr noe for han og andre. Rune Skanke. Leder MOT-camp og MOT-medarbeider siden 1999

Denne reisen føles utrolig trygg med din enorme kompetanse. I tillegg elsker jeg lederstilen din. Jeg ser at folk vokser rundt deg – INSPIRERENDE! Tiril T. Hjorthol, Faglig leder i DRIVE

Det som er veldig unikt med Atle er de drømmene han har, og at han får de til å gå i oppfyllelse. Samtidig som han har et struktur-, system- og konsepthode. Regine Oen Hatten, daglig leder MOT Norge

Arbeidstakerorganisasjonen Lederne:

«Atle Vårvik er en olympier, gründer, merkevarebygger, leder og sosial entreprenør som virkelig setter spor. Han er mannen bak organisasjonen MOT som bevisstgjør og øker selvfølelsen til norske ungdommer.

Atle har ledet MOT i 27 år og bygget stiftelsen til å bli en av Norges mest verdifulle merkevarer. I tillegg jobber han med lederutvikling, er foredragsholder og medskaper bak flere spennende prosjekter.

Hør Atle Vårvik på LederCasten i samtale med Ledernes Sverre Simen Hov.»

Atle Vårvik – mannen bak MOT – på LederCasten – YouTube

Atle Vårvik sin spisskompetanse:
  • Utvikle visjon og verdier
  • Styrke effektive strukturer, mot og gjennomføringskraft
  • Styrke innovasjon, nyskaping og endring
  • Forsterke tydelig merkevarebygging ->
  • Forsterke en kultur med entusiasme, eierskap og ansvarlighet
  • Forsterke en tillitsbasert internkultur der medarbeiderne vokser

Atle Vårvik på LinkedIn ->

About Atle Vårvik in English Wikipedia ->