Mer om Atle Vårvik

Atle Vårvik er grunnleggeren og skaperen av MOT og har gjennom sitt lederskap og entreprenørskap over 27 år (1994-2021) bygd opp MOT fra ingenting i 1994 til at det i dag er en av Norges mest viktige og verdifulle merkevarer for ungdom. MOT er et rendyrket ungdomsbrand som målgruppen selv ikke visste den trengte.

I sin dobbeltrolle som leder og entreprenør – sammen med tusenvis av dyktige medarbeidere – skapte han MOT og spredte MOT til fire verdensdeler.

Han startet MOT før markedet visste om behovet. Hans pågangsmot, menneskelige forståelse og kompetanse innen merkevarebygging, entreprenørskap og lederskap har vært avgjørende for suksessen.

I sitt lederskap og entreprenørskap av MOT har han tenkt originalt og annerledes, skapt en tydelig ramme, bygd en identitet med integritet, utviklet et helhetlig system, jobbet i forkant, vært presis i målsetningene og rendyrket detaljene i konseptet og merkevareprofilen.

Riktig visjon, riktig action og mange riktige detaljer satt inn i en riktig totalitet har vært avgjørende for MOT sin suksess.

MOT er et inspirerende og bærekraftig system som utvikler inkluderende skolekulturer og ungdoms robusthet, bevissthet og mot, som igjen fremmer varmere og tryggere samfunn.

Atle er også medskaper av DRIVE. Medskaper-rollen har vært å utvikle en DRIVE-filosofi og et DRIVE-konsept som gir positiv drive og inspirasjon til de unge som har det vanskeligst.

Bakgrunn

Atle har erfaring som lederutvikler for næringsliv, toppidrett og det offentlige. Han har coachingkompetanse, både som utviklingspartner for andre ledere og gjennom å ha skapt og bygd suksessfulle virksomheter.

Atle har kompetanse innen merkevarebygging, entreprenørskap, verdibasert ledelse og implementering av gode verdier i samfunnet.

Han har kompetanse på å hjelpe virksomheter med å utvikle sterk kultur, tydelig identitet og effektive gjennomføringsstrukturer.

Utvikling og formidling har gått hånd i hånd i Atles liv, og han har siden sin ungdom drevet research på hvordan bygge mennesker og gode kulturer, hvorfor kriminalitet og hvorfor ødelegger noen mennesker sine egne liv, andres liv og samfunnet.

Atle er tidligere toppidrettsutøver, norgesmester og olympisk deltager. I 1994 sjokkerte han en hel skøyteverden med den innovative og aerodynamiske «Donald-drakten».

Larvik 19940304. Atle Vårvik i «Donald Duck-drakt». NM på skøyter. FOTO: ROGER NEUMANN

Han har siden 1977 utviklet det som i dag er MOT-filosofien. Det er en livsfilosofi som er tidløs og universell, med anvendelige verktøy, med formål å styrke robusthet, bevissthet og mot.

Han har siden 1979 erfart og observert hvor stor betydning rollemodeller har for mennesker.

Siden 1991 har Atle utviklet løsninger, organiseringer og bærekraftige systemer som forebygger sosiale samfunnsproblemer og som styrker menneskers livskvalitet.

«Bedriftens kultur er alfa og omega for suksess og overlevelse«

Atle Vårvik i intervju med Ledernytt

Slik får du en lønnsom organisasjonskultuR. kraften i tillit er helt enorm. det skaper motivasjon og arbeidsglede, fastslår entreprenør og ledermentor atle vårvik.

Lederne
Arbeidstakerorganisasjonen Lederne:

«Atle Vårvik er en olympier, gründer, merkevarebygger, leder og sosial entreprenør som virkelig setter spor. Han er mannen bak organisasjonen MOT som bevisstgjør og øker selvfølelsen til norske ungdommer.

Atle har ledet MOT i 27 år og bygget stiftelsen til å bli en av Norges mest verdifulle merkevarer. I tillegg jobber han med lederutvikling, er foredragsholder og medskaper bak flere spennende prosjekter.

Hør Atle Vårvik på LederCasten i samtale med Ledernes Sverre Simen Hov.»

Atle Vårvik – mannen bak MOT – på LederCasten – YouTube

Atle Vårvik’s blog in english

I 2015 fikk Atle Vårvik Idrettsgallaens hederspris for å bygge gode verdier i samfunnet.

I 2014 fikk han Reitangruppens pris – Årets Ladejarl – for verdibasert ledelse internasjonalt. Les mer her>